Stoppen met roken is niet moeilijk!

Tja, ik heb makkelijk praten; ik ben 10 jaar geleden al gestopt met roken. En inderdaad, het heeft mij nauwelijks moeite gekost!

Ik was misschien net als u, ik stopte elke avond maar begon ’s ochtends weer. De gedachte om te stoppen was aanwezig. Ik miste alleen nog de stap om het daadwerkelijk te doen. En wellicht net als u, had ik echt alles geprobeerd: cold turkey (diverse keren), champix tabletten, nicotine pleisters, nicotine kauwgom, auriculo therapie met magneetjes, Alan Carr…

En toen kwam ik in contact met soft laser therapie. Ik ben er over gaan lezen en na een jaar (hoe bedoel je, uitstelgedrag!) uiteindelijk heel bewust de stap gezet. Ik heb een datum geprikt, heb een afspraak gemaakt en ben gestopt! Ik, die het roken zo’n beetje had uitgevonden, werd een niet-roker…
Zonder problemen, zonder toestanden en nagenoeg zonder bijwerkingen. Het enige waar ik ongeveer een maand last van heb gehad, is van slaperigheid. En ach, daar viel mee te leven,

En nu? Ik ben zo blij dat ik niet meer rook! Mijn huis, mijn kleren en mijn haren stinken niet meer naar sigarettenrook, ik heb veel meer tijd, en, het allerbelangrijkste, mijn dag wordt niet meer geregeerd door de sigaretten.

De motivatie om te stoppen met roken is voor iedereen anders en is voor iedereen persoonlijk. Wat heel belangrijk is, is om de motivatie vast te houden. Zeker de eerste maanden wanneer de gedachte aan een sigaret nog regelmatig door het hoofd spookt. Vaak helpt het om de motivatie op een klein briefje te zetten en deze in bijvoorbeeld uw portemonnee te stoppen.

En verder? Een flinke dosis positiviteit! Denk niet “ik mag niet meer roken” maar “ik hoef niet meer te roken”. En geef uzelf aan het einde van de dag eens een schouderklopje en zeg tegen uzelf: “Kanjer, dit was weer een rookvrije dag. Morgen weer zo een!”

Wilt u stoppen met roken? Bel gerust