SHIATSU

De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat ziek zijn, pijn en blessures verstoringen zijn in de energiebalans van het lichaam.  
Een voorbeeld:
Stel, uw rug speelt op, is overbelast, of de beweeglijkheid in uw schouder is niet meer optimaal. U heeft chronische pijnklachten. Bewegen voelt niet zoals het zou moeten. Dat is verstoorde energie: het stroomt niet meer zoals het zou moeten stromen. Het lichaam is uit balans. Hetzelfde geldt voor mentale problemen zoals stress, depressie, burn out en PTSS. Ook dan is er een verstoring in de energiebalans.

Het menselijk lichaam heeft een groot zelfherstellend vermogen. Als je valt en je knie is kapot, dan is er na verloop van tijd niets meer te zien van de schaafwond. Griep? Verkouden? Het lichaam herstelt zich.

Bij het ontstaan van langdurige of chronische klachten heeft het lichaam al het nodige te verduren gehad. We zijn dan echt te lang doorgegaan en hebben de signalen die het lichaam gaf, genegeerd.
Shiatsu is een prettige, ontspannen manier om de energie weer in balans te brengen.

De punten die behandeld worden, liggen op de zogenaamde meridianen. Deze energiebanen lopen door het hele lichaam en zijn onderling met elkaar verbonden. Een verstoring in deze energiebanen geeft klachten.
Een Shiatsu behandeling heft de verstoring op en laat de energie weer stromen zoals het bedoeld is.

Voorafgaand aan de behandeling worden uw klachten in kaart gebracht. Mits aanvullend verzekerd, wordt een Shiatsu behandeling (deels)vergoed door de zorgverzekering.

Belangrijk: bij acute klachten altijd uw huisarts contacten!


Wilt u een afspraak maken? Bel gerust